Voorjaar 2017 Xtrail

Het was een schitterend voorjaar, met zonnige dagen en mooie MTB ritten.

Ritten

Na de winter stappen de wielrenners van hun mountainbike en is het aanbod van georganiseerde ritten veel lager. Toch waren er wel wat pareltjes te vinden. In mei werd de Holland Classic gehouden, een door de NFTU georganiseerde rit rond Papendal rondom het BMX World Cup. De organisatie was groots opgezet (wel heel raar geen verzorging onderweg) en de route liep mooi over de Veluwe. Er waren van Xtrail slechts 5 leden aanwezig. Hopelijk is er volgend jaar meer animo, want je komt op plekken op de Veluwe waar je normaal niet mag komen. Peter en Steven hebben ook nog de Ridder MTB tocht in Nijkerk gereden. Zeker een tocht die de moeite waard was.

In april hebben we ook een MTB route in Nunspeet en Montferland gereden in juni nog een clubrit over de MTB route in Nijverdal. Allemaal mooie uitgezette routes, waar het hele jaar door goed gereden kan worden. We proberen de komende tijd de clubritten te blijven organiseren op de derde zondag van de maand. Mocht je daartussendoor een rit gaan rijden, laat het weten via de klepapp. Achteraf een leuke foto of je Strava resultaten in de klepapp wordt uiteraard gewaardeerd.

Clinics

Marco heeft in april een aantal gevorderde clinics georganiseerd. De opkomst was goed, met gemiddeld 6 tot 10 mensen per keer. De gevorderde elementen die Marco behandelde zijn een goede basis voor het meer uitdagende MTB werk dat je kan vinden in de Ardennen of Duitsland.

Natuurlijk kun je de geleerde technieken ook toepassen bij een uitdagende rit in Nederland. De meeste mensen vonden het een leuk initiatief, dus wie weet krijgt het in de toekomst een vervolg.

Nog veel meer…

Naast dit alles hebben de individuele leden nog allerlei andere sportieve fietsactiviteiten ontplooid. Zo was de familie Cornegoor te vinden in Friesland voor de Elfmerentocht, waren Peter en Steven in Boxtel voor de LakeBike24, deed Henk-Jan mee aan de zomercompetitie en reed Erik Limburgs Mooiste. Allemaal top-prestaties, ga zo door!