Najaar 2017 Xtrail

Ook in de tweede helft van 2017 was voor Xtrail een levendige tijd, met onze jaarlijkse BBQ, Gulbergen en allerlei leuke ritten in de regio.

Ritten
In september hebben verschillende leden de Gelre Ziekenhuizen tocht in Apeldoorn gereden. Later in de maand deden Xtrailers mee aan de ritten in Gorssel en Holten. Eind september was er nog de Gulbergen24 waar Xtrail elk jaar aan meedoet. Peter heeft een mooi verslag daarover geschreven, zie hier.

Het weer in september was duidelijk beter dan in oktober, wat een kleddernatte maand werd. De Kruisbergtocht in Hoog Keppel leverde mooie foto’s op van Xtrailers onder de modder en van de Halloweentocht bij de Toerbuffels stond de modder zelfs tot aan de knieën. De Xtrail dames hebben de Eerbeek Ladies toer gereden eind oktober. De modder was ook daar nog aanwezig.

In november was er iets minder regen dan oktober. De rit in Gorssel was qua weer een succes, helaas had Arie pech met een val. Sterkte met je herstel Arie! In de tussentijd haalde Joris een ‘luxe natuur modderbad’, duidelijk op een plek waar er nog voldoende modder lag. De woensdagavond trainingsritten waren volledig in het donker, voor veel leden een extra reden om elke woensdag mee te rijden.

Deze winter is er weer voldoende aanbod qua ritten. Kijk voor een volledig overzicht in de NTFU kalender. Clubritten gaan we in het voorjaar weer oppakken. Mocht je deze winter een van de vele ritten gaan rijden, zet dan achteraf een leuke foto of je Strava resultaten in de klepapp!

Xtrail BBQ
Eind augustus heeft de BBQ commissie weer een hele leuke BBQ georganiseerd, voor de laatste keer op de sintelbaan (binnenkort omgetoverd tot zonnepark). Het weer was perfect, met lekker veel eten en drinken en een hoge opkomst. Daarmee werd het een gezellige avond waarin vakantieverhalen uitgewisseld werden en plannen voor het najaar gesmeed. Een mooie traditie!

Nog veel meer..
Begin november hebben Mara en Lars meegedaan aan een wedstrijd bij ETP. Onder grote belangstelling hebben ze super gereden en een mooi visitekaartje van Xtrail afgegeven. Nick en Marco hebben mooie foto’s van hun MTB vakanties in Spanje en Luxemburg gedeeld in de klepapp. Hartstikke leuk dat Xtrailers ook in het buitenland de MTB pakken om zich daar in de echte bergen te testen!

Clubkleding MBC Xtrail Zutphen

Wij zijn al jaren herkenbaar aan onze mooie clubkleding zonder uitbundige sponsorvermeldingen. Voor 2018 staat een nieuwe lijn MTB kleding op het programma bestaande uit loose-fit t-shirts met korte en 3/4 mouwen en een baggy short (zonder zeem). Zowel in heren als in dames modellen. Wij verzorgen de inkoop van deze sets zelf, dus bij belangstelling geef even je wens en maat door aan het bestuur of via de app.

Ook zijn tight-fit jerseys (lange ritssluiting) met lange en korte mouw verkrijgbaar in heren-, dames- en kindermaten/-modellen en winterjassen en windvesten. Je draagt zelf zorg voor een fietsbroek in egaal zwart, dus zonder strepen of reclame. Dat geeft je in ieder geval de vrijheid te kiezen voor je favoriete merk, model, zeem en stof. Deze is standaard maar natuurlijk ook onder onze baggy short te dragen. Deze kleding te koop bij onze sponsor Profile Bleumink aan de Spittaalstraat.

BD49D8567E34B11DFD54Mocht je maat niet meer voorradig zijn geef dan je wens voor model en maat even door aan het bestuur of via de app.

Ieder lid is verplicht in ieder geval een shirt aan te kopen en dat ook te dragen tijdens clubactiviteiten en trainingen.

 

Gulbergen24 2017

Verslag door Peter Reuvers

Op 23 en 24 september jl hebben we met 15 leden weer mee gedaan aan Gulbergen24, de jaarlijkse 24-uurs estafette bij SMP Nuenen. Dit jaar hadden we 3 teams ingeschreven, 1 team voor de 6 uurs en 2 teams voor de 24 uurs.

Ondanks de vele regen in de dagen ervoor was het in het weekend gelukkig droog en scheen de zon ook nog regelmatig. Na aankomst bleek het mis te zijn gegaan met de toewijzing van de plaats voor de grote tent en de camper. Na enig overleg met de organisatie konden we toch een goede plek vinden waar alles bij elkaar kon staan.

Inmiddels waren alle deelnemers gearriveerd, de tent werd opgebouwd de camper ervoor gezet en zo ontstond een mooi kampement voor het weekend. Nadat elke deelnemer was voorzien van een stuurbord en polsbandje konden we nog even relaxen, voordat de eersten moesten starten. Het parcours was enigszins veranderd en wat langer dan vorig jaar, zo werd er dit jaar een extra lus gefietst over de golfbaan en door een dierenpark.

Met de eerste rijders(sters) van de 6 uurs en 24 uurs om 13.00 uur aan de start was het evenement begonnen. Elke rijder fietste 1 of 2 ronden van 10 km waarna hij/zij werd afgelost door de volgende. Om 19.00uur was de finish voor de 6 uurs deelnemers, de 24 uurs deelnemers hadden nog een groot aantal uren te gaan.

De nacht was koud en soms mistig, de fietsers hadden geen last van de kou maar de slapers……………brrrr, volgend jaar toch maar een kachel meenemen! In de vroege mistige ochtend trapten de 24 uurs rijders(sters)nog steeds dapper hun rondjes en met maar een uurtje slaap wordt de zware klim zwaarder en zwaarder……….De “slapers” werden langzaam wakker en tegen een uur of 8 wordt er een heerlijk ontbijt klaar gemaakt. Ook voor de 24 uurs rijders(sters) is het einde in zicht om 13.00 uur zondagmiddag valt de finish vlag, moe maar voldaan komen ze bij de tent terug.

We hebben weer genoten van een prachtig en goed georganiseerd MTB evenement met een prachtig parcours. Dank aan alle deelnemers voor het leuke en zeer gezellige weekend. Hopelijk kunnen we de volgende editie van Gulbergen24 weer 3 teams inschrijven!

Voor meer foto’s van Gulbergen24 kun je kijken in bij Google photos of de website van Gulbergen24

Voorjaar 2017 Xtrail

Het was een schitterend voorjaar, met zonnige dagen en mooie MTB ritten.

Ritten

Na de winter stappen de wielrenners van hun mountainbike en is het aanbod van georganiseerde ritten veel lager. Toch waren er wel wat pareltjes te vinden. In mei werd de Holland Classic gehouden, een door de NFTU georganiseerde rit rond Papendal rondom het BMX World Cup. De organisatie was groots opgezet (wel heel raar geen verzorging onderweg) en de route liep mooi over de Veluwe. Er waren van Xtrail slechts 5 leden aanwezig. Hopelijk is er volgend jaar meer animo, want je komt op plekken op de Veluwe waar je normaal niet mag komen. Peter en Steven hebben ook nog de Ridder MTB tocht in Nijkerk gereden. Zeker een tocht die de moeite waard was.

In april hebben we ook een MTB route in Nunspeet en Montferland gereden in juni nog een clubrit over de MTB route in Nijverdal. Allemaal mooie uitgezette routes, waar het hele jaar door goed gereden kan worden. We proberen de komende tijd de clubritten te blijven organiseren op de derde zondag van de maand. Mocht je daartussendoor een rit gaan rijden, laat het weten via de klepapp. Achteraf een leuke foto of je Strava resultaten in de klepapp wordt uiteraard gewaardeerd.

Clinics

Marco heeft in april een aantal gevorderde clinics georganiseerd. De opkomst was goed, met gemiddeld 6 tot 10 mensen per keer. De gevorderde elementen die Marco behandelde zijn een goede basis voor het meer uitdagende MTB werk dat je kan vinden in de Ardennen of Duitsland.

Natuurlijk kun je de geleerde technieken ook toepassen bij een uitdagende rit in Nederland. De meeste mensen vonden het een leuk initiatief, dus wie weet krijgt het in de toekomst een vervolg.

Nog veel meer…

Naast dit alles hebben de individuele leden nog allerlei andere sportieve fietsactiviteiten ontplooid. Zo was de familie Cornegoor te vinden in Friesland voor de Elfmerentocht, waren Peter en Steven in Boxtel voor de LakeBike24, deed Henk-Jan mee aan de zomercompetitie en reed Erik Limburgs Mooiste. Allemaal top-prestaties, ga zo door!

Winter Xtrail

Spinning

In december zijn een groep van 15 Xtrail leden begonnen aan de core & spinning lessen bij Optisport in Warnsveld. De training bestaat uit een half uurtje core training (buik en onderrug), gevolgd door een uur spinning.

Na een start met veel spierpijn is iedereen fanatiek aan de slag gegaan om de conditie te verbeteren. Inmiddels zijn de kerstkilo’s er helemaal vanaf en alle deelnemers zijn klaar voor het voorjaar!

Al met al net als vorig jaar een groot succes. We hopen dat volgende jaar weer een leuke groep Xtrailers meedoet.

Routes

In de winter is er altijd voldoende aanbod aan georganiseerde mountainbiketochten. Ook deze winter zijn er door onze leden weer een aantal mooie routes gereden, zoals in Klarenbeek, Vorden, Bad Bentheim en Gorssel.

Afgelopen weekend waren zelfs 10 leden aan de start voor de MTB tocht in Borculo.

Veel koude tenen, af en toe een bevroren bidon, prachtige sneeuw en ook wel modder. En dus.. veel lachende gezichten op de foto’s! Daar doen we het ook een beetje voor.

In de NTFU agenda kan iedereen zien welke tochten op het programma staan (in de winter vaak meer dan 5 per weekend!). De agenda is altijd zichtbaar op onze website (zie rechterkant van de pagina).

Als je zin hebt om een route te rijden, stuur een berichtje in de klepapp om te zien wie er mee wil, en rijden maar!

Clinics & MTB weekend HochSauerland

Hierbij de clinics die we komende tijd bij Xtrail gaan aanbieden. Deze clinics vormen een uitbreiding op de vaardigheden die op de woensdagavond worden aangeleerd, de basis is dus bij iedereen al aanwezig. De nadruk ligt deze dagen op bochtentechniek, klimmen en afdalen met obstakels. Als afsluiting is het mogelijk om deel te nemen aan een weekend MTB-en van 19 t/m 21 mei in Hoch Sauerland!

De data voor de 3 clinics zijn allemaal op zondag, te weten;

 • 9 april 10.00-13.00 uur
  Bochtentechniek en Obstakels – Locatie: Sportpark Noordveen
 • 23 april 10.00-13.00 uur
  Bochtentechniek gevorderd – Locatie: Markelo
 • 7 mei 10.00-13.00 uur
  Klimmen en Afdalen – Locatie: Posbank of Montferland

Deze clinics zijn niet gratis, deelname bedraagt 30 euro voor Xtrail leden voor het geheel of 12 euro per losse clinic wat de club ten goede komt. Er is een maximale deelname van 15 personen op volgorde van inschrijving. Deelnemen kan door je op te geven vóór 26 februari via Email.


Het MTB-Weekend
Van 19 t/m 21 mei bestaat de mogelijkheid het geleerde in de praktijk te brengen in onvervalst bergachtig gebied. Vanuit een geweldig vakantiehuis Vinkenborg in Siedlinghausen, onder de rook van Winterberg met alle faciliteiten, zullen we de leukste tochten ondernemen. Het gaat hierbij niet om wilde afdalingen en gevaarlijke trails maar routes die met een behoorlijke conditie en de aangeleerde technieken heel goed te doen zijn.

Aankomst is op vrijdagmiddag. Er is dan gelegenheid om Willingen te bezoeken waar deze dagen ook het internationale MTB Bikefestival aan de gang is. Op zaterdag is het tijd voor actie. Na het ontbijt zullen we deze dag de uitdagende singletracks verkennen op het nabij gelegen MTB Trailpark in Winterberg en tevens een bezoek brengen aan het MTB Bikepark (downhill). Daar kunnen we eventueel afdalen op 1 van de eenvoudigere tracks maar dat is geen verplichting. We sluiten de dag af met een gezamenlijke pasta-maaltijd.

Voor de zondag staat een GPS rit op de kaart! Je volgt via GPS en/of kaart de route om vervolgens samen te komen voor heerlijke tractatie. De liefhebbers hebben dan de na-middag nog tijd voor een verkenning van de omgeving of bezoek aan het bike-festival. In principe is het mogelijk om op maandagochtend weer huiswaarts te gaan.

Er is ruimte voor deelname door 8 personen. De kosten bedragen 125 euro inclusief overnachtingen, ontbijt/lunch/diner op zaterdag en ontbijt/lunch op zondag. Heb je alledrie de clinics gevolgd dan betaal je 95 euro. Je draagt zelf zorg voor de heen-en-terugreis maar er zijn allicht mogelijkheden tot samen reizen. Opgave voor dit weekend kan tot 30 april maar wie het eerst komt… Email voor opgave!

We hopen jullie hiermee een leuke uitdaging te bieden. Klik voor meer informatie op Bikefestival, de Vinkenborg en Trailpark Winterberg.

Welke MTB moet ik kiezen?

Leer in 6 simpele stappen welke MTB het beste is voor jou. Wat eerst een moeilijke keuze lijkt blijkt door deze 6 stappen te volgen helemaal niet zo lastig. Gewoon omdat de beste keus bovenaan je lijstje komt te staan!

Stap 1 –Bepaal je budget

Ga na welk bedrag je maximaal kunt (of wilt) spenderen aan een je MTB en stel daar de grens. Een goede bike koop je nieuw al voor een bedrag rond de 750,-

Denk daarbij ook aan de kosten voor de extra’s die je nog moet hebben zoals natuurlijk een helm en handschoenen. Ook zijn vaak niet inbegrepen, maar vaak wel onderhandelbaar met de verkoper, de bidonhouder met bidon, een zadeltasje met gereedschap en/of reserverbandje. Kleding en schoenen al dan niet met klik-pedalen zijn later nog aan te schaffen.

Het upgraden van een MTB naar betere onderdelen kan een kostbare zaak zijn. Daarom is het verstandig nu al te investeren in goed materiaal. Uiteindelijk krijg je waar je voor betaalt: een betere fiets betekent ook betere prestaties, kwaliteit en duurzaamheid. Ter indicatie, een fiets afgemonteerd met bijvoorbeeld Shimano Deore, Deore SLX en/of Deore XT  (in willekeurige samenstelling) biedt over het algemeen waar voor je geld.

Stap 2 – Kies je stijl

Wees eerlijk tegen jezelf over de manier waarop je de fiets gaat gebruiken. Bedenk goed hoe je de meeste tijd op de MTB gaat spenderen, op welke soorten ondergrond en hoe vaak.

Natuurlijk kun je wel dromen van grootse avonturen in de bergen, maar een All-Mountain MTB  met 140mm veerweg voor en achter is verspilling van een goede fiets en geld als je alleen maar op de  Nederlandse MTB trails rijdt. Dus vraag je zelf af:

 • Wat voor type mountainbiker ben ik en wat vind ik het leukste om te doen op mijn MTB? Dwars door de bossen met de kinderen of hele lange ritten maken? Veel de bergen opzoeken of in een bike-park zo hard mogelijk naar beneden? Wil ik op eigen tempo technische trails berijden of stunten en springen?
 • Wil ik ook wedstrijden gaan rijden op deze nieuwe bike?
 • Ben ik een mix van twee of meer stijlen? Misschien rijd ik wel 80% op cross country trails en 20% in de bergen. Dan is een bike die beide goed aan kan wel handig.
 • Wil ik een bepaalde stijl van MTB-en beheersen binnen 12 maanden of pas over 2 jaar?
 • Maak je niet druk over de vering van een MTB. Als je het niet zeker weet hoeveel vering je nodig hebt komt dat vanzelf goed als het soort fiets uit dit stappenplan rolt. Hoe dat zo? Tegenwoordig hebben de MTB merken een heel goede onderverdeling van de diverse modelen die ze leveren afgestemd op het soort gebruik. Vering en veerweg zijn dan ook op dat gebruik afgestemd. Wanneer je het gebruik van de bike goed kiest  zal dit ook voldoen aan wat je nodig hebt.

Cross Country (XC) MTB’s hebben normaal gesproken een veerweg (travel) tussen de 80 – 120mm. Dit zijn meestal de lichtste en vanwege het gemakkelijk klimmen meest efficiënte fietsen die zeer geschikt zijn voor MTB-en in ons Nederlandse landschap. Er zijn modellen met alleen vering voor (Hardtail = lichter) of voor/achter geveerd (fully = comfortabeler). Een fully is over het algemeen wat duurder in aanschaf en onderhoud. Natuurlijk kun je ook helemaal geen vering kiezen, maar dat is doorgaans geen aanrader voor de minder geoefende biker…

All Mountain of Trail mountain bikes hebben doorgaans 120 – 140mm travel. Deze fietsen zijn ontwikkeld om onder de meest variabele omstandigheden, omhoog en omlaag, in te zetten met zoveel mogelijk plezier. Dit segment wordt vooral gereden door gevorderde MTB-ers vanwege de mogelijkheid optimaal je opgedane skills uit te buiten.

Freeride of Enduro style mountain bikes hebben meestal 150 – 180mm travel, en vormen daarmee een groep tussen de trail en downhill mountain bikes.  Ze zijn gemaakt voor snel en ruig terrein met jumps, stunts en drops tot een meter. Ze gaan ook goed in de klim, het is alleen wat meer werk.

Downhill mountain bikes zijn voor wat de naam al zegt: speciaal voor het zo snel mogelijk een berg af komen! Deze hebben doorgaans 200 – 250mm travel.  Ze zij zwaar, dus vergeet het naar boven fietsen. Dat gaat met een auto, stoeltjeslift of zelf helikopter. Ze zijn ontworpen om heel snel naar beneden te gaan, hoe ruig het terrein ook is.

Stap 3 – Stel prioriteiten

Wanneer je budget bepaalt met welke bike je eindigt zul je niet altijd alles krijgen wat je wenst. Dat gezegd hebbende is het goed prioriteiten te stellen zodat je in ieder geval krijgt wat je echt nodig hebt. Een lijstje maken kan je helpen te bepalen of je budget toereikend is…

Vraag jezelf af op welke gebieden je verbetering wenst met betrekking tot je MTB skills. Een paar vragen die tot nadenken aanzetten:

 • Heb je een lichtere fiets nodig om beter te worden als wedstrijdrijder?
 • Heb je genoeg aan voor vering of mis je het comfort en de betere handling in meerdere soorten terrein van een volledig geveerde bike?
 • Heb je een fiets nodig die meer relaxed is bij hogere snelheden dan je huidige fiets? Een voorwiel dat iets meer uitsteekt bijvoorbeeld zal een minder nerveus gedrag van de fiets opleveren.
 • Wil je een fiets die veel instel- en afstelmogelijkheden heeft met betrekking tot vering, remmen en vefrstellers voor de versnellingen?
 • Wielformaat 27.5 (650B) of 29-er al dan niet in een plus formaat?   – laat Stap 4 je helpen bij die vraag!

Step 4 – Test rijden, test rijden, test rijden…

Waarom testrijden zo belangrijk is:

 • Op papier lijken twee gelijk geprijsde fietsen van verschillende merken behalve de kleur misschien al gauw hetzelfde. Maar als je er op rijdt kan dat verschil opeens levensgroot zijn en niet wat je er van verwacht had.
 • Hoe meer testritten je maakt op verschillende MTB’s hoe meer vergelijkingsmateriaal je hebt. Kennis is macht!
 • Hoe meer MTB’s je probeert hoe meer subtiele verschillen je zult ontdekken. Dat zit ‘m bijvoorbeeld al in de geometrie en hoe dat je manier van rijden beïnvloed.
 • Neem de tijd voor het proefrijden op zoveel MTB’s als jij denkt nodig te hebben. Liefst op het terrein waar je normaal ook rijdt en met geschikte banden en afstelling. Op die manier zul je zien dat de keus eigenlijk al voor je gemaakt wordt.

Stap 5 – Bike Fit

Indien mogelijk maak gebruik van ‘bike fitting’. Een beetje serieuze dealer meet je helemaal op en zorg er voor dat een fiets helemaal op jou wordt afgestemd.

Een ‘bike fitting’ bestaat uit het bepalen van de juiste framemaat, zadelhoogte en -diepte, cranck lengte en aanpassingen aan stuur breedte/diepte en hoogte. Soms moet je daarvoor betalen, maar het loont vaak de moeite en kosten. Niet alleen zul je je comfortabeler voelen op je bike, maar je zult ook efficienter je krachten kunnen over brengen omdat alles is afgestemd op jou fysiek.

Stap 6 – Banden

De juiste banden zijn ZOOO belangrijk! Het is heel goed mogelijk dat de standaard gemonteerde banden helemaal niet geschikt zijn voor het soort terrein waarop je graag rijdt. Over het algemeen is het echter heel goed mogelijk om bij aanschaf de banden te laten wisselen zodat ze passen bij het gebruik. Vaste vlakke ondergronden hebben weinig noppen nodig, terwijl je met mul zand of oneffen terrein die juist wel goed kunt gebruiken. En kijk dan ook naar de bandenspanning. Hoe harder de banden hoe sneller je op vlakke stukken bent, maar het comfort is beduidend minder. Op oneffenheden is minder lucht in de banden niet alleen comfortabeler maar je hebt ook meer grip = minder “angstige” momenten.

TIP: Sluit je aan bij een MTB club die ook trainingen verzorgd. Daar krijg je zoveel info en hulp als je wenst en werk je op een leuke manier aan je skills.

MTB Zomerkampen 2016

3-daags zomerkamp MTB Fietsvaardigheid

MBC Xtrail biedt met dit 3-daagse kamp clinics voor beginnende en gevorderde jeugd van 8 t/m 15 jaar onder begeleiding van NTFU gecertificeerde MTB-2 en MTB-3 instructeurs. Uiteindelijk zullen de deelnemers met de aangeleerde technieken een rit kunnen maken van 15 tot 35 km.

Na de veiligheidscheck en warming-up komen alle basisvaardigheden aan bod: Schakelen, remmen, sturen, houding, balans, klimmen en afdalen. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers worden oefeningen uitgebreid met obstakels en/of hindernissen.

Kosten
De kosten voor dit 3-daagse kamp bedragen 229,- euro voor niet NTFU leden. Ben je al wel NTFU lid dan betaal je 199,- euro. In de meerprijs is een NTFU lidmaatschap en daarbij behorende fiets(ongevallen) verzekering inbegrepen. Je dient zelf een WA en/of reisverzekering af te sluiten.

Xtrail Ladies rijden Last Gear ladies only MTB tocht

Op zondag 1 november 2015 staat er weer een editie van de Ladies Only gepland, een toertocht voor dames; beginnende fietsers maar ook dames die van meer uitdaging houden. Deze MTB toertocht gaat langs verschillende mooie gebieden in en rondom de Loenermark in het Nationale Park Veluwezoom. Sommige delen van het traject is gewoonlijk afgesloten gebied en zijn alleen tijdens deze tocht berijdbaar omdat we daar vergunning voor hebben aangevraagd. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden: 30 en 50 km. Ben je niet voor een kleintje vervaard; we hebben ook een aantal uitdagende ‘extremes’ in het parcours opgenomen.

Ons doel is een ontspannen en gezellig evenement voor dames te organiseren. De route is geheel uitgepijld. Mocht er onderweg iets zijn; langs het gehele traject wordt de route bewaakt. Onderweg is een rustpost ingericht om weer even op adem te komen. Op de rustpost is ook een fietsenmaker aanwezig die je kunt aanschieten als je pech hebt zodat je niet hoeft te sleutelen.

Douches en kleedruimtes zijn aanwezig. Breng wat geld mee, zodat je naderhand kunt genieten van koffie met zelfgemaakte taart of heerlijke huisgemaakte soep.

Kosten (inclusief verzorging): 30 km €5,- en 50 km €7,-

NTFU en KNWU leden krijgen €1,- korting op vertoon van lidmaatschapspas.

Starttijd: 9.30 – 10.30 uur, snel starten met Scan & Go

Inschrijven kan vooraf via de NTFU of deze link.

Bij al onze inschrijftafels is het mogelijk met Scan & Go te starten. Wil je snel starten, breng je NTFU/KNWU pas mee. Je hoeft geen inschrijfformuliertje meer in te vullen, maar laat je barcode scannen en weg ben je. Tenminste, als je van te voren ook hebt ingeschreven en betaald. Anders moet je je op de dag zelf nog even bij het startbureau inschrijven en betalen. Inschrijven kan vooraf, maar kan ook op de dag zelf!

Starten vanaf het clubgebouw Last Gear, Händelstraat 49, Eerbeek. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Bewegwijzering en/of verkeersregelaars wijzen je de weg naar de startlocatie.