Gulbergen24 2017

Verslag door Peter Reuvers

Op 23 en 24 september jl hebben we met 15 leden weer mee gedaan aan Gulbergen24, de jaarlijkse 24-uurs estafette bij SMP Nuenen. Dit jaar hadden we 3 teams ingeschreven, 1 team voor de 6 uurs en 2 teams voor de 24 uurs.

Ondanks de vele regen in de dagen ervoor was het in het weekend gelukkig droog en scheen de zon ook nog regelmatig. Na aankomst bleek het mis te zijn gegaan met de toewijzing van de plaats voor de grote tent en de camper. Na enig overleg met de organisatie konden we toch een goede plek vinden waar alles bij elkaar kon staan.

Inmiddels waren alle deelnemers gearriveerd, de tent werd opgebouwd de camper ervoor gezet en zo ontstond een mooi kampement voor het weekend. Nadat elke deelnemer was voorzien van een stuurbord en polsbandje konden we nog even relaxen, voordat de eersten moesten starten. Het parcours was enigszins veranderd en wat langer dan vorig jaar, zo werd er dit jaar een extra lus gefietst over de golfbaan en door een dierenpark.

Met de eerste rijders(sters) van de 6 uurs en 24 uurs om 13.00 uur aan de start was het evenement begonnen. Elke rijder fietste 1 of 2 ronden van 10 km waarna hij/zij werd afgelost door de volgende. Om 19.00uur was de finish voor de 6 uurs deelnemers, de 24 uurs deelnemers hadden nog een groot aantal uren te gaan.

De nacht was koud en soms mistig, de fietsers hadden geen last van de kou maar de slapers……………brrrr, volgend jaar toch maar een kachel meenemen! In de vroege mistige ochtend trapten de 24 uurs rijders(sters)nog steeds dapper hun rondjes en met maar een uurtje slaap wordt de zware klim zwaarder en zwaarder……….De “slapers” werden langzaam wakker en tegen een uur of 8 wordt er een heerlijk ontbijt klaar gemaakt. Ook voor de 24 uurs rijders(sters) is het einde in zicht om 13.00 uur zondagmiddag valt de finish vlag, moe maar voldaan komen ze bij de tent terug.

We hebben weer genoten van een prachtig en goed georganiseerd MTB evenement met een prachtig parcours. Dank aan alle deelnemers voor het leuke en zeer gezellige weekend. Hopelijk kunnen we de volgende editie van Gulbergen24 weer 3 teams inschrijven!

Voor meer foto’s van Gulbergen24 kun je kijken in bij Google photos of de website van Gulbergen24